— Усі наші футболісти повертаються з відпусток 12 січня, — розповів спортивний директор ФК «Динамо» (Київ) Олексій Михайличенко. — Починаючи з цього моменту команда стане до роботи із підготовки до весняної частини сезону. Уже сформовано програму перших двох зборів. Обидва відбудуться в Іспанії. Перший — з 16 по 28 січня, а другий — з 1 по 15 лютого.
На тих зборах, окрім традиційних контрольних матчів, команда виступатиме у представницьких турнірах. На першому «Динамо» зіграє зі швейцарським «Янг Бойз». Подальші опоненти визначаться за результатами паралельних матчів турніру. На другому маємо зіграти із самарськими «Крильямі Совєтов», казанським «Рубіном», московським ЦСКА і білоруським БАТЕ. З іншими суперниками і конкретними датами матчів визначимося пізніше. У другій половині лютого «Динамо» планує провести третій, завершальний, збір. Найімовірніше, він буде в Ізраїлі або Туреччині.
— Велося багато розмов про посилення динамівського складу...
— Навряд чи варто чекати лунких придбань. Ми припинили боротьбу в єврокубках і Кубку країни. Тому навесні «Динамо» чекають лише десять матчів національного чемпіонату. Я не бачу сенсу в масових кадрових придбаннях. Наша селекція буде крапковою. На зборах вестиметься серйозна робота, й кожен футболіст матиме шанс виявити себе з кращого боку. Сподіваємося на те, що зростатиме й додаватиме в майстерності наша молодь.
* * *
А тим часом із різних джерел надходить інформація про те, що київське «Динамо» активно веде перемовини про придбання групи вправних виконавців. Зокрема, 20-річного форварда швейцарського клубу «Янг Бойз», одного з найкращих бомбардирів Axpo Super League замбійця Еммануеля Маюки (зріст — 178 см, вага — 75 кг). Видання Tuttomercatoweb наводить слова агента гравця: «У січні привабливі пропозиції можуть зробити київське «Динамо», англійські клуби «Фулгем» і «Ньюкасл».
Сайт Chalcіo підтверджує, що динамівці цікавляться також швейцарським оборонцем Рікардо Родрігесом (25.08.1992). Сайт інформує, що недавно до Цюріха прилітала делегація київського клубу, де мала розмови з керівництвом клубу і запропонувала за трансфер гравця 10 мільйонів швейцарських франків (що становить близько 8,2 мільйона євро).
Як повідомляє портал transfermarkt.de, трансферні інтереси киян у «Цюріху» не обмежуються одним Родрігесом. Вони претендують ще й на нападника Адміра Мехмеді (16.03.1991, зріст — 181 см, вага — 75 кг). Громадянство: Швейцарія/Македонія. Нинішнього сезону в офіційних турнірах у Швейцарії провів 20 матчів (забив 5 м’ячів + 6 голевих передач). Гравець молодіжної (кандидат до першої) збірної Швейцарії, срібний призер чемпіонату Європи U-21 (червень минулого року) у її складі.
Можливо, клуби про перехід когось із цих гравців домовляться нині. Але «передача» відбудеться влітку.
А ще динамівці активно цікавляться оборонцем англійського «Вест Бромвіча» і збірної Румунії 28-річним Габріелем Тамашем (зріст —188 см, вага — 79 кг). Футболіст має мало ігрової практики (провів лише чотири матчі в поточному чемпіонаті англійської прем’єр ліги), тому хоче змінити клуб. Тамаш має солідний досвід виступів на високому рівні. Раніше він грав у «Спартаку» (Москва), «Динамо» (Бухарест), «Галатасараї» (Стамбул), «Сельті» (Іспанія, Віго) та «Осері» (Франція).
А ця інформація — з бразильського сайту futnet. com. br: динамівцям Києва цікавий гравець «Палмейраса» Сисінью. Футболіст, що діє на позиції правого оборонця, цікавий багатьом клубам з Європи. А оце нещодавно повідомлялося, що «Палмейрас» може запропонувати Сисінью харківському «Металістові» в обмін на Тайсона. Сисінью (04.08.1986). Громадянство: Бразилія. Поточного сезону за «Палмейрас» провів 30 матчів у чемпіонаті Бразилії (1 гол + 4 передачі), 2 матчі в Копа Судамерикана.