У новий рік Рівненщина увійшла з бюджетом — його депутати обласної ради ухвалили 30 грудня. Загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2012 рік встановлено у сумі 2 300 607,1 тисячі гривень, видатків — 2 300 205,6 тисячі гривень. Крім власних доходів загального фонду обласного бюджету, передбачено надходження з державного бюджету дотації вирівнювання в сумі 475293,7 тисячі гривень, додаткові дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів — 29595,9 тисячі гривень та низка субвенцій на загальну суму 1,4 мільярда гривень.
— На минулій сесії ми затвердили фінансові показники, доведені нам Міністерством фінансів. Вони передбачають фінансування захищених статей бюджету — видатки на виплату зарплат та розрахунки за енергоносії, — каже голова Рівненської обласної ради Юрій Кічатий (на знімку). — До цифр, які стосуються капітальних видатків, фінансування обласних програм, ми повернемося після 20 січня: після того, як уряд перегляне державний бюджет, а також ми знатимемо, яким фінансовим ресурсом володіє область за підсумками 2011 року. А взагалі у кошторисі Рівненщини порівняно з 2011 роком збільшена видаткова частина, зросло фінансування усіх галузей, передусім охорони здоров’я та освіти.
— По грошах бюджет області на 2012 рік непоганий, — коментує голова постійної комісії Рівненської обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків Олексій Кособуцький. — Але його, на мою думку, потрібно ще доопрацювати, що депутати збираються зробити у січні. До речі, депутати зобов’язали нашу комісію перевірити всі місцеві бюджети на предмет цільового використання бюджетних коштів у 2011 році. Адже маємо попередню інформацію, що окремі керівники районів штучно створюють дефіцит по захищених статтях бюджету з тим, щоб наприкінці року область латала ці «дірки».
 
Рівне.