Таким був лейтмотив підсумкової прес-конференції голови Кіровоградської обласної ради Миколи Ковальчука (на знімку). Роботу депутатського корпусу в році, що минає, він охарактеризував як цікаву, а дії — спрямованими на поліпшення життя громади. 

Неабияким позитивом для області голова облради вважає те, що нарешті депутати та облдержадміністрація працюють злагоджено, а відтак — результативно. Рада регіонів дала поштовх для прийняття програми розвитку місцевого самоврядування, на черзі — реформування, де, з одного боку, треба зберегти адміністративно-територіальний устрій, а з другого — забезпечити повносправність функціонування навіть найменш численних територіальних громад. Настав час підняти на вищий рівень активність громадян у вирішенні будь-яких питань життєдіяльності міст, містечок і сіл, вважає М. Ковальчук.

— Нам вдалося створити гарні умови для роботи постійних комісій в обласному центрі, — констатує Микола Михайлович. — Нарешті постійно оновлюється наш сайт, тобто є передумови для зворотного зв’язку з депутатами всіх рівнів, бо це все не задля «галочки», а для наближення керівництва до кожного мешканця Кіровоградщини. Лише впродовж останнього року я відвідав 120 сільських рад, брав участь у багатьох їхніх сесіях, тобто знаю про проблеми з перших уст. 

Фото прес-служби Кіровоградської облради.