Столичний секонд-хенд на Шулявці демонтують. Попри те, що роботи тривають на виконання припису прокуратури, власники тамтешніх точок запевняють: знесення ринку відбувається не по-людськи. Торговців, мовляв, заздалегідь не попередили про такий розвиток подій і навіть не дають часу, щоб речі зібрати. Можновладці парирують: по-перше, майбутнє знесення не тримали у таємниці, відповідний припис прокуратури було винесено ще місяць тому. По-друге, усім торговцям було запропоновано переїхати на інші ринки столиці. Однак про все — по порядку.
Перші торговельні намети з так званого Шулявського ринку секонд-хенду «полетіли» ще цієї середи. Тоді, щоправда, масовою ця операція не стала. Тому вчора власники вцілілих торговельних точок та їхні реалізатори чинно вийшли на роботу. Не встигли відкрити свої «бутіки» та розкласти товари по кучках, як на горизонті з’явились люди у робах із надписами «Київблагоустрій». Чоловіки без зайвих очікувань заходились розбирати металеві ангари. Буквально за кілька хвилин їх оточив натовп.
— Що ви робите? Дайте хоча б товар зібрати, — вимовив ледь зрозумілою російською мовою чоловік-іноземець. Розвернувся і швидко втік углиб ринку. Тим часом інший іноземець зі смуглішим кольором шкіри почав віддавати свої команди мовою з іще більшим акцентом:
— Дівчата, чому стоїте? Йдіть ставайте під намет, не пропускайте до нього нікого, не давайте його розбирати!
Після цих слів дівчата (українки-реалізатори) вервечкою почали власними тілами прикривати торгову точку. Люди із благоустрою чіпати жінок не стали. Натомість викликали правоохоронців. Самі ж чоловіки-іноземці, яких на цей час зібралось уже з два десятки, стояли осторонь і лише фіксували на свої дорогі телефони, як наші жінки зупиняли демонтування. Приєднатись до українок і самим стати на захист своїх же ангарів їм, мабуть, на думку не спало. Або — не панська то справа...
 — Це вони не їх закривають,  — каже реалізатор Наталія, киваючи у бік дорого вдягнених іноземців, — а нас.
За кілька хвилин приїхали правоохоронці, силою слова вмовили жінок відступити, і демонтування поновили. Прості кияни зізнаються: у те, що цей секонд-хенд таки знесуть до кінця — мало вірять. Гадають, зведеться все до показового закриття. І вже за місяць-два, чи щонайдовше після Євро-2012 ринок знову працюватиме.
Та в головному управлінні контролю за благоустроєм м. Києва запевняють: ринок знесуть не для «показухи», а тому що закон того вимагає. Адже прокурорська перевірка встановила: це місце масової стихійної торгівлі функціонує без жодного дозволу. Про тутешніх «підприємців», начебто, подбають: управлінням торгівлі на інших ринках столиці було виявлено чимало вільних місць, куди б можна було перевезти ці торгові точки.
Учора, доки ринок намагались демонтувати, перехожі розмірковували, чи виграє від цього населення району. Думки розділились. Одні шкодували, що зникнуть точки із дешевим одягом. Інші тішились, що прохід під мостом нарешті звільниться і до станції метро стане легше дістатися. А дехто сподівався, що і криміногенна ситуація поліпшиться. Давно, мовляв, ходять чутки, що тут торгують не тільки одягом б/в, а й наркотичними речовинами.