Київська середня школа №170, директором якої вже багато років є Віктор Павлович Заболотній, давно зажила слави найфутбольнішої в Україні. Ще б пак, адже тут навчалися Олександр Шовковський, Сергій Федоров, Владислав Ващук, Сергій Баланчук та багато інших відомих не тільки в нашій країні майстрів.

Не випадково шкільний стадіон перетворився на сучасну «Оболонь Арену», де відбуваються матчі Прем’єр-ліги. А ще учні школи постійно поповнюють лави знаменитої футбольної школи «Зміна-Оболонь». І багатьом видатним майстрам путівку в спортивне життя дав знаний дитячий тренер Григорій Матієнко. Саме його новий набір — п’ятирічні хлопчаки — і складав присягу на вірність футболу у шкільному актовому залі. А там, повірте, яблуку не було де впасти. Адже прийшли батьки, дідусі й бабусі, вчителі, старшокласники, журналісти.

Також до славної школи завітали видатні майстри різних років: нинішній тренер національної збірної Олег Блохін, його асистент Юрій Калитвинцев, олімпійський чемпіон, спортивний директор ФК «Динамо» (Київ) Олексій Михайличенко, заслужений майстер спорту Володимир Мунтян, голова міської Федерації футболу Ігор Кочетов, його перший заступник Віктор Старовойт.

Цікаво, що серед тих маленьких спортовців, яких врочисто приймали в справжні футболісти, був також син президента Федерації футболу України Григорія Суркіса В’ячеслав, котрий проходить вишкіл у ДЮСШ «Оболонь». Сам Григорій Михайлович сказав дітям напутнє слово, а потім разом із дружиною спостерігав за церемонією із глядацького залу.

Символічно, що колишні випускники Сергій Федоров (грав у «Динамо» і збірній України) і Сергій Баланчук вручили дітям їхні перші в житті медалі. А потім було стільки подарунків, що малюки без допомоги рідних не підняли б усі ті заповнені скарбами рюкзаки і пакети від ФФУ, міської федерації та ФК «Оболонь». Почесні гості висловили надію, що хтось із цього оболонського набору досягне футбольних вершин і неодмінно здобуде «Золотого м’яча».

Не обійшлося свято і без Діда Мороза та Снігуроньки. Казкові гості загадували хлопчикам, котрі виявили неабияку ерудицію, цікаві загадки на спортивну тему.

На знімках: Віктор Заболотній (в центрі) і Дід Мороз із Снігуронькою спілкуються з винуватцями свята; виголошується клятва на вірність футболу.

Фото Павла КУБАНОВА.