У Львові відомий міжнародний гросмейстер Василь Іванчук (на знімку) відкрив шахову школу-клуб, повідомила прес-служба Львівської міськради. Діятиме вона у приміщені СЗШ № 62. Його місто надало в оренду на три роки за символічну плату в 1 грн. на рік.

— Коли ми створювали цю школу, хотілося, перш за все, щоб діти відкрили для себе щось нове, багато чого дізналися, знайшли нових друзів, краще навчилися логічно мислити, — сказав 

В. Іванчук. — І взагалі щоб їм було цікаво жити в нашому суспільстві, в цьому чудовому місті, яке славиться своїми шаховими і загалом спортивними традиціями. Дуже радію, що це місце освятили і отці, і міська рада посприяла нам у відкритті. Вдалося набрати штат кваліфікованих викладачів, які працюватимуть з дітьми. Також плануємо долучати сюди й інших майстрів. Я також час від часу сюди приходитиму, проводитиму лекції на шахову тему.

У школі-клубі завершилися всі необхідні роботи з облаштування, і триває набір учнів. Починати можна з шести років. Однак, якщо дитина матиме потяг до шахів і в меншому віці, то їй сприятимуть.

Готові три класи, де займатимуться юні спортовці. Уроки проводитимуть три викладачі: кандидат у майстри спорту, майстер спорту та гросмейстер. Кожен з них працюватиме з 5 учнями одночасно, щоб кожному приділити достатньо уваги. Щомісяця дитина матиме десять занять, два з яких — теоретичні навчання-лекції від гросмейстерів, серед яких буде і Василь Іванчук.

Місто активно посприяло тому, щоб у Львові було відкрито шахову школу-клуб Василя Іванчука. Адже це може зацікавити маленьких дітей, дасть можливість їм розвинути свої таланти, і з них можуть вирости нові чемпіони, які прославлятимуть Україну.

Фото з архіву «Голосу України».