Передсвятковий аврал починається на Херсонському хлібокомбінаті. Якщо у звичайні дні три його заводи поставляли в торговельну мережу близько 40 тонн свіжої випічки, то 30 грудня поставки збільшаться до 50 тонн, а 31-го взагалі вдвічі — до 80. Головний інженер підприємства Михайло Кириленко запевняє, що в разі різкого збільшення закупівель тут готові запустити резервні лінії, а частина трудового колективу може вийти на роботу в додаткову зміну. А ось у перший день нового року можна відпочити — споживачі доїдають те, що залишилося після святкових банкетів, хліба купують менше, тож один із заводів комбінату доводиться зупиняти.
З огляду на те, що на новорічних застіллях у нас не заощаджують, херсонські пекарі мають намір 30—31 грудня зменшити частку так званих соціальних сортів хліба, а замість них спекти більше батонів і спеціального «тостерного» хліба для бутербродів, а на додачу — кілька видів тортів, прикрашених шоколадними ялинками, шишками й сніговиками.
Вл. інф.