Дніпропетровцям, окрім дорогого м’яса, тепер треба звикнути до «кусючих» цін на яйця та молоко. Ціна за літр дорогоцінного продукту досягла 10 гривень у магазині, а ось на базарі можна купити молоко домашнє за вісім гривень. За десяток яєць у магазині правлять від 8,40 до 10 гривень, а так звані домашні яйця вже коштують 20 гривень за десяток, а то й більше. Динаміку зростання цін на кисломолочні продукти можна відстежити на такому прикладі. Я час від часу купую смачну сирну запіканку вагою триста п’ятдесят грамів. Так ось, на початку року вона коштувала 13 гривень, тепер її вартість — 23. Традиційно дороге м’ясо не падає в ціні, особливо перед святами. Найдешевше сало коштує 30 гривень, а таке, що не соромно назвати національним продуктом, — 50 гривень за кіло. Свинину на ребрі можна виторгувати за 45 гривень, а ось делікатну телячу вирізку вже за 64 гривні за кілограм.
Споживчий ринок знову агітує вдатися до овочевих страв. Ціни на городину зараз навіть нижчі, ніж восени. Картопля на базарі коштує в середньому 2,50 гривні за кілограм, а в супермаркеті продається по 1,58 гривні. Ціна кілограма капусти коливається від 0,85 до 1,50 гривні. Цибуля взагалі б’є всі рекорди дешевизни — 1,2 гривні за кіло. Морква та буряк наближуються до двох гривень за кілограм. Можна купити і яблука від 6 до 10 гривень за кілограм на будь-який смак та колір. Порівняно недорогі зараз і традиційно новорічні мандарини — від 12 гривень за кілограм, хурма (10—15 гривень) та ... ананаси — від 14 до 17 гривень за штуку. Що цікаво, літр олії зараз коштує майже стільки само — 16—20 гривень.
Нарешті наситився сектор гречки — з прилавків геть зникла продукція з космічними цінами. На вибір є крупа від 9,42 до 15 гривень за кілограм.