Футбол. Євро-2012. Національна збірна Португалії за один день перебування у Польщі заплатить понад 33 тисячі євро — більше, ніж будь-яка з 13 команд, які, за попередньою інформацією, обрали польські центри місцем свого розташування на час чемпіонату Європи.

Як повідомляє телеканал TVPsport, португальці зупиняться в готелі Remes Sport&Spa в Опаленіци на заході Польщі.

До трійки лідерів за вартістю проживання на Євро ввійшли також росіяни та поляки, які за добу у варшавських готелях Brіstol та Hyatt відповідно заплатять 30 та 24 тисячі євро.

Sheraton у Сопоті на узбережжі Балтійського моря коштуватиме ірландцям 23 тисячі євро, а збірні Німеччини та Чехії заплатять за свої готелі у Гданську та Вроцлаві відповідно 22,5 и 22,3 тисячі євро.

За готелі у Кракові англійці та нідерландці заплатять 19 та близько 16 тисяч євро, а італійці, котрі зупиняться біля Кракова, витратять за добу 10,5 тисячі євро.

Найдешевше перебування у Польщі обійдеться збірним Хорватії, Данії та Іспанії: 8,3 тисячі, 7,7 тисячі та 4,7 тисячі євро відповідно.

TVPsport зауважує, що іспанці, котрі зупиняться у селі Гнєвино на узбережжі Балтійського моря, заплатять за день свого проживання у Польщі в 7 разів менше, ніж збірна Португалії.

В Україні зупиняться лише збірні Франції та Швеції. Французи мешкатимуть в одному з найкращих тренувальних центрів Євро-2012 —  на домашній базі донецького ФК «Шахтар» «Кірша». А шведи розташуються в Козині під Києвом, у п’ятизірковому готелі «Платінум». А тренуватимуться вони на базі ФК «Динамо» в Кончі-Заспі, котра також є однією з найкращих у Європі.

— У тому, що більшість команд обрали польські табори, немає ніякої трагедії і є частка випадку — пояснює директор турніру Маркіян Лубківський. — Деякі з команд, котрі збиралися жити в Україні, після жеребкування потрапили на групові матчі до Польщі, приміром, Росія та Хорватія. Однак в Україні відбудуться найцікавіші поєдинки, а значить — приїде більше вболівальників.

Самі представники команд Україну не критикують, а лише пояснюють, які позитивні якості привабили їх у Польщі. За політкоректними відповідями проступає погано приховуваний факт: Україна провалює тест на європейське розуміння розвиненої інфраструктури, комфорту, безпеки й сильно недооцінює роль іміджу країни й важливості розвитку сервісу.

Утім, іншої думки шведи, котрі висадять у Києві чималий уболівальницький десант. Представники федерації футболу Швеції попередили, що для розміщення їхніх фанів потрібно близько шести тисяч місць. Причому збираються селити своїх туристів переважно в кемпінгах. І їм активно підшукують табори з відповідним сервісом і комфортом.

Окрім шведів нікуди не дінуться і неодмінно приїдуть до України вболівальники з Франції, Англії, Данії, Нідерландів, Португалії, Німеччини, бо їхні команди гратимуть на наших стадіонах.