У Полтавському університеті економіки і торгівлі за підтримки Посольства Фінляндії в Україні відбувся тренінг для працівників органів місцевої влади на тему: «Формування сучасних управлінських та комунікативних навичок у працівників органів місцевої влади: українські можливості в контексті фінського досвіду». Його мета: вивчення європейського досвіду якісного врядування на рівні малих і середніх міст; аналіз існуючих та поширення нових джерел економічного розвитку українських міст; підвищення ролі лідерів місцевої влади в житті та зміцненні громад; забезпечення працівників органів місцевої влади України сучасними знаннями та навичками, у тому числі на основі фінського досвіду, в таких сферах, як управління процесами місцевого розвитку та формування й використання інформаційних потоків.
Під час тренінгу міські голови та голови районних рад області вивчали відповідний досвід Фінляндії, який презентували Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні пані Ар’ю Макконен, директор Інституту трансформації суспільства, професор Національної академії управління Олег Соскін.
Свої думки з приводу вдосконалення системи органів влади висловив заступник голови облдержадміністрації, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном Валерій Пархоменко. Він, зокрема, звернув увагу, що Президентом України Віктором Януковичем поставлено завдання реформувати органи місцевого самоврядування, передати повноваження від центру до регіонів.
— Нині Полтавська область є стрижневим регіоном для України, і саме вона повинна бути одним з перших регіонів з реалізації як територіальної реформи, так і реформи органів місцевого самоврядування, — зазначив Олег Соскін. — А у фінів є чому повчитися. Місцеве самоврядування там надзвичайно розвинене, але вони перейшли до дуже простих моделей. У них немає ні райдержадміністрацій, ні облдержадміністрацій. Це все передано на рівень громад.
 
Полтавська область.
Заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко:
— Ми сьогодні повинні більше слухати, ніж говорити, бо маємо унікальну можливість спілкуватись з високопосадовцями країни, яка посідає місце лідера серед найрозвиненіших держав. Це країна, що пройшла серйозний шлях, і кожен громадянин там має досить високий рівень життя.