У Каховці затримали «домушницю», яка виявилася причетною до половини квартирних крадіжок, що були скоєні по всьому місту протягом чотирьох останніх місяців!

 

Серед білого дня вона обходила багатоповерхівки, вишукуючи заможні квартири, й спокійно дзвонила у двері. Якщо їхні господарі були вдома, 

27-літня гостя видавала себе за жебрачку, випрошуючи щось поїсти. Городяни, особливо чоловіки, охоче ділилися з нею харчами — як не пожаліти гарну, фігуристу зеленооку шатенку, що стоїть біля входу зі сльозами на очах! Але якщо в квартирі нікого не було, «гостя» виймала з кишені чималеньку зв’язку ключів, і по черзі приміряла їх до отвору в замковій щілині — найчастіше якийсь підходив. Упоравшись із дешевим замком китайської «штамповки», злодійка проникала всередину й ретельно обшукувала кімнати, забираючи коштовності, готівку, дорогу техніку та... дитячі іграшки. Остання обставина особливо дивувала і потерпілих, і оперативників — з таким вони ще не стикалися. Але дивна любов до іграшок роз’яснилася не раніше, ніж злочинницю було затримано.

Із серпня до листопада нинішнього року в міліцію Каховки надійшло понад десяток заяв про квартирні крадіжки, скоєні з підбором ключа (йдучи з квартири, красуня завжди акуратно замикала двері, щоб городяни якнайдовше не здогадувалися про візит непрошеної гості). 

Свідків цих злочинів зазвичай не знаходилося. Але з огляду на те, що кримінальний почерк виявився подібним, сищики дійшли висновку, що в місті досить професійно «трудиться» один-єдиний злодій. І за базою даних МВС почали одного за одним перевіряти жителів навколишніх населених пунктів, які мали судимості за злочини із проникненням у чужі житла.

Більшість тих, кого перевіряли, з ходу відсіялася — у когось виявилося «залізобетонне» алібі, а хтось давно виїхав до іншої області. Однак згодом пошуковики добралися таки до мешканки сусіднього міста Таврійська, яка облаштувалася у сестри. Під час обшуку в її будинку вилучили два крадені ноутбуки, програвач комп’ютерних дисків, чужі сережки. Й... ті самі іграшки, які викрадачка забирала для того, щоб подарувати улюбленому племінникові 10-річному синові сестри.

Як з’ясувалося, у свої 27 років оригінальна «домушниця» з асоціальної родини тільки один раз невдало спробувала чесно заробити на життя. Після закінчення школи-інтернату влаштувалася барменом у приватне кафе. Та тільки кар’єра робітниці громадського харчування, тільки-но розпочавшись, вже незабаром закінчилася тим, що вона... обікрала квартиру сина свого роботодавця й була засуджена умовно. Однак судимість нітрохи її не налякала: зібравши значну колекцію ключів, колишня барменша приступила до планомірного обходу житлових багатоповерхівок Каховки (в рідному Таврійску вона не скоювала злочинів з остраху бути впізнаною), і «патранню» квартир заможних городян.

— Хоча сестра терміново влаштувала підозрювану на лікування до психіатричної лікарні, після її виписки суд Каховського району санкціонував затримання «домушниці», — продовжує перший заступник начальника Каховського РВ УМВС Херсонщини Володимир Павличенко. — Збитки від кожної крадіжки, вчиненої підозрюваною, становлять від 5 до 10 тисяч гривень, а часом і значно більші.

Мал. Олексія КУСТОВСЬКОГО.