У Дніпропетровську відкрили першу чергу окружної дороги. Це найбільший інфраструктурний проект за 20 років незалежності України. 

— До сьогоднішнього дня Дніпропетровськ був єдиним в Україні обласним центром, який не мав своєї окружної, — сказав на урочистостях голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. 
Довжина нової дороги — 18 кілометрів, вона з’єднає між собою два транзитні потоки — Криворізький та Запорізький. Разом з нею побудували міст через річку Мокра Сура, три шляхопроводи та три дворівневі розв’язки. Дорожнє полотно укладено в п’ять шарів з дотриманням усіх сучасних вимог і технологій, тож новий автошлях є автомагістраллю європейського рівня.
Вся окружна дорога згідно з проектом матиме довжину 64 кілометри. Введення її в експлуатацію дозволить вивести з обласного центру 7,5 тисячі одиниць транспорту щодобового транзитного потоку та зменшити обсяг шкідливих викидів у атмосферу на 230 тис. тонн щороку.
Вартість першої черги «Південного обходу Дніпропетровська» становить 810 млн. грн. Будівництво було розпочато 15 квітня і завершено трохи більш як за 8 місяців. Того дня голова облдержадміністрації вручив відзнаки представникам 37 підприємств і організацій Дніпропетровщини, які брали участь у спорудженні першої черги «Південного обходу». Також відзнаки й нагороди будівельникам вручили начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський та голова обласної ради Євген Удод.
На знімку: символічну червону стрічку тримає в руках голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, разом з ним радіють відкриттю нової дороги міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко (ліворуч) та начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Микола Сироватський. 
 Фото прес-служби облдержадміністрації.