Рада міністрів АРК ініціювала реорганізацію республіканських підприємств водопровідно-каналізаційного господарства. Постанову про це ухвалила Верховна Рада автономії.

Згідно з документом, 11 водозабезпечувальних підприємств (Алушти, Бахчисарая, Білогірська, Джанкоя, Євпаторії, Керчі, Красноперекопська, Сак, Судака, Феодосії, Ялти) приєднають до КРП «Виробниче підприємство водопровідно-каналізаційного господарства Сімферополя». У Радміні впевенені, що реорганізація сприятиме поліпшенню якості послуг, установленню єдиних тарифів, оптимізації системи водопостачання і водовідведення.

Нині більшість водоканалів збиткова, плата за послуги водопостачання й водовідведення далека від їхньої реальної вартості, а в разі прийняття економічно обґрунтованих тарифів вона стане непід’ємною для споживачів. До того ж різниця в тарифах у різних населених пунктах АРК становить від 2 до 3 гривень за кубометр води (сам тариф коливається в межах 4—7 гривень). Зношування інженерних мереж у кримських містах — понад 75 відсотків, капітальні ремонти майже не роблять. Незадовільний стан труб обертається значними водовтратами.