Завтра відомому поету-пісняру Тарасу Музичуку виповнилося б 70 років. Волиняни вшанували світлу пам’ять земляка двома творчими вечорами, які відбулися на батьківщині Тараса Григоровича в селі Гаразджа Луцького району та в міському палаці культури Луцька.

Бог наділив Тараса Музичука багатьма талантами. Закінчивши акторське відділення Київського театрального інституту імені І. Карпенка-Карого, він грав у виставах Волинського обласного муздрамтеатру, разом з тріо Мареничів працював у філармонії, писав ліричні вірші, гуморески, різьбив по дереву і карбував по металу, гарно вишивав, загалом був людиною творчою і товариською.

Пісні Тараса Музичука «Скрипалю», «Червоні маки», «Мамині рушники», «А я не знав, що ти мене кохала», «Синова молитва», «Лише з тобою» виконують Іво Бобул, Валерій Маренич, Алла Кудлай, Павло Зібров та інші популярні в Україні співаки. Прикро, що досі не видано жодної збірки поета.

Спекотного липня 1995 року родина, друзі, шанувальники його таланту провели Тараса Музичука в останню путь на цвинтар у його рідному селі Гаразджа. Перед похоронною процесією несли вирізаний ним хрест. Тепер цей християнський символ супроводжує на вічний спочинок майже всіх земляків поета. А в сільській церкві зберігається намальована майстром ікона Божої матері.

На знімку: син Тараса Музичука Сергій з юними земляками біля портрета батька в клубі села Гаразджа Луцького району.

Фото автора.