Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект щодо забезпечення конституційних прав заарештованих осіб на медичну допомогу та віросповідання (реєстр. №9206).
Автор проекту закону народний депутат Володимир Олійник пропонує доповнити статті 9, 11 Закону «Про попереднє ув’язнення» та статтю 43 Кримінально-процесуального кодексу положеннями щодо права осіб, взятих під варту, на вільний вибір і допуск у слідчий ізолятор лікаря для надання медичної допомоги за кошти пацієнта, а також священнослужителя для відправлення релігійних таїнств і обрядів.
Внесення таких змін, за словами народних обранців, пов’язано з відсутністю у зазначених нормативно-правових актах чіткої регламентації механізму вимагання цих послуг з боку утримуваних в слідчих ізоляторах (підозрюваних, обвинувачених та підсудних). Адже ці особи фактично не мають відповідних правових важелів, за допомогою яких мали б змогу отримувати належні медичні послуги та відправляти релігійні обряди.
Вл. інф.