Колегія суддів Апеляційного суду Києва залишила без змін вирок, винесений екс-прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко 11 жовтня Печерським районним судом столиці у газовій справі, — сім років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при підписанні газових контрактів із Росією.

Як передає УНІАН,  повністю текст судової ухвали буде оголошено 29 грудня о 16-й  годині.

Останнє засідання Апеляційного суду Києва у справі екс-прем’єра тривало без участі в ньому підсудної та її адвокатів. Суддя-доповідач Олена Сітайло повідомила, що Ю. Тимошенко відмовилася прибути на судове засідання, написавши заяву. Відповідну заяву подали до суду й захисники екс-прем’єра.

Суд вирішив продовжити апеляційний розгляд справи за відсутності підсудної та її адвокатів. У медичній довідці, яку зачитала суддя, протипоказань для участі підсудної у процесі не було. Щоправда, у довідці з Лук’янівського СІЗО, де нині перебуває Ю. Тимошенко, зазначалося, що встановити точний діагноз екс-прем’єру неможливо без проведення аналізу крові, від якого вона відмовляється.

Тепер для Тимошенко та її захисників «останньою надією» залишається Європейський суд з прав людини, який уже прийняв до розгляду скаргу екс-прем’єра.