На загальних зборах одеської Гільдії власних кореспондентів засобів масової інформації одностайно було ухвалено рішення про присудження одеському міському голові Олексію Костусєву антипремії «Стоп-кран» одеської журналістики.

— Цієї нагороди, — розповів «Голосу України» віце-президент Гільдії власкорів заслужений журналіст України Михайло Аксанюк, — Костусєва удостоєно за «вагомий особистий внесок у боротьбу зі свободою слова в Одесі, за створення умов, що перешкоджають виконанню журналістами професійних обов’язків, і переслідування опозиційних ЗМІ». Олексій Костусєв одержує журналістську антипремію вдруге — першого разу він її був удостоєний 2009 року.

Нагорода «Стоп-кран» одеської журналістики заснована в 1999 році. В різні роки її володарями були прокурор Одеської області, голова Одеської облдержадміністрації, керівник регіонального відділення НСЖУ, начальники управлінь інформації міської ради та облдержадміністрації. Антинагорода являє собою залізничний стоп-кран, установлений на мармуровій підставці з іменним гравіруванням про заслуги лауреата.

 

Одеса.