У Черкасах під приводом економії коштів місцева влада з нового року хоче закрити пологовий будинок № 2. Про це під час брифінгу розповів народний депутат Олег Ляшко (позафракційний). «Минулого тижня до мене по допомогу звернулися працівники цього будинку. І попросили зробити все можливе, щоб його не закрили. Адже вони залишаться безробітними, а найголовніше — молодих сімей позбавлять належної медичної допомоги», — підкреслив парламентарій. За його словами, санстанція забороняє об’єднувати пологовий будинок № 2 з пологовим будинком № 1, який побудований у 1956 році на скотомогильнику. Незважаючи на позицію громади, медичного колективу та приписи санстанції, місцева влада намагається все ж таки закрити з нового року пологовий будинок № 2. «Я, як народний депутат, зроблю все, щоб не допустити його закриття, — сказав Олег Ляшко. —Замість того, щоб вкладати гроші у відкриття таких закладів, їх, навпаки, закривають».
Крім того, заступник глави парламенту Микола Томенко та народні депутати Ірина Геращенко («НУ—НС») та Ігор Єресько («БЮТ-«Батьківщина») також просять Генеральну прокуратуру та Міністерство охорони здоров’я України втрутитись у ситуацію навколо ліквідації у Черкасах пологового будинку.
Парламентарії направили запит до вищеназваних інстанцій з вимогою перевірити законність реорганізації Черкаського пологового будинку №2 шляхом приєднання його до Черкаського пологового будинку №1.