Футбол. У приміщенні столичного спорткомплексу Збройних Сил України (ЦСКА) врочисто відкрили український етап ХІІІ щорічного турніру «Кубок націй Данон». Це найбільші в світі змагання серед непрофесіональних дитячих команд, які складаються з 10—12-річних гравців.

Під час свята відбулися показові матчі команд-учасниць минулорічного національного фіналу — учнів шкіл Кіровограда, Ніжина і Києва. До речі, в турнірі наступного року Україна братиме участь удесяте. Півфінальні відбірні матчі відбудуться в Чернігові, Кременчуці, Сімферополі, Кіровограді, Чернівцях, Володимирі-Волинському і Донецьку.
Найкращий із наших колективів вирушить на фінальний турнір, котрий прийматиме одна з європейський столиць. Протягом півроку до цієї знаменної події на чотирьох континентах відбудуться турніри місцевого, регіонального і національного масштабів. Понад 2,3 мільйона юних футболістів з 40 країн візьмуть участь у відбірних поєдинках, представляючи 20 тисяч футбольних клубів з 25 тисяч шкіл.
Компанія «Данон» — організатор цього всесвітнього фестивалю дитячого футболу — за ці роки завоювала високу оцінку з боку світового футбольного співтовариства, а також офіційне визнання ФІФА. Його було досягнуто завдяки залученню і підтримці національних послів «Кубка націй Данон» в кожній країні: Іньєсти — в Іспанії, Кафу — в Бразилії, Деку — в Португалії. Вже не один рік відомий форвард київського «Арсенала» Максим Шацьких є послом турніру в Україні.