Футбол. Щороку в Нью-Йорку проходить футбольний турнір пам’яті великого футболіста і тренера Валерія Лобановського. Про те, як відбувалося змагання нинішнього року, інформаційному відділу ФК «Динамо» (Київ) розповів організатор меморіалу, спортивний журналіст Едуард Лучин:

— У змаганні, котре проводилося вдев’яте, брали участь команди у трьох вікових категоріях: ветерани (35 років і більше), молодь (без обмеження віку) і діти (хлопці до 11 років).
У турнірі ветеранів Кубок пам’яті Лобановського розіграли команди «Зірки Брукліна» і «Карпати» (Йонкерс). До складу перших входили футболісти, які грали в командах майстрів. Наприклад, Ельшан Комбаров виступав за збірну Азербайджану, а Аїк Арутюнян — Вірменії. Зрештою, бруклінці перемогли — 7:3.
Дитячий турнір виграла команда «Чорноморець» (Нью-Йорк). Вона взяла гору над однолітками з «For Real Kіds» — 4:1.
Надзвичайно цікавим був турнір молодіжних команд. За головний приз боролися шість колективів: «Спартак», «Динамо» (Київ), «Білий Орел» (Польща), «Карпати», «Марін Парк», «Динамо» (Тбілісі). Боротьба тривала до останнього туру, й у підсумку за рівності очок у команд «Спартак» і «Білий Орел» довелося рахувати різницю забитих і пропущених м’ячів. Кращими виявилися «спартаківці».
Золоті медалі футболістам і кубки для команд-переможниць на завершальний вечері вручав знаменитий капітан «Динамо» 1961 року Віктор Каневський.
На цьому заході, котрий відбувся у затишному ресторані, учасники згадували жовтень 1961 року, коли київські динамівці завоювали свій перший чемпіонський титул, ставши кращою командою СРСР. Ушановували й самого Віктора Канівського, котрому 3 жовтня виповнилося 75 років.
В урочистій частині взяли участь почесні гості — член Асамблеї штату Нью-Йорк Алек Брук-Красний, президент Асоціації ветеранів спорту Рафаїл Городецький, доктор Джозеф Клейнерман, доктор Сюзан Левіт, спортивний журналіст Олександр Левінсон, ветеран футболу Михайло Рибак, із Чикаго приїхали відомий спортивний журналіст Яків Стрельчин і бізнесмен Алекс Харпатін. Музиканти Сергій Побединський і Людмила Фесенко подарували гостям вечора прекрасний настрій,  виконуючи українських пісень, котрі порадували присутніх.
Після закінчення ІХ Меморіалу Валерія Лобановського Асоціація ветеранів спорту почала підготовку до ювілейного, десятого. Чекаємо гостей із України! Разом ми влаштуємо велике свято українського футболу на берегах Гудзону, у Нью-Йорку!