Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав із 75-річчям директора Державної установи «Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України» Георгія Гайка (на знімку).
Виступаючи на урочистому зібранні з цієї нагоди, В. Литвин зазначив: «Я сьогодні вперше прийшов в інститут до Георгія Васильовича не з проханням допомогти. Допомогти, якщо не мені, то рідним чи знайомим, багатьом людям, які не мають можливості вирішити свої проблеми, пов’язані із здоров’ям. За таких обставин відмовити людині — великий гріх. І, звертаючись до Георгія Васильовича, я завжди отримую допомогу».
Керівник українського парламенту висловив подяку директору інституту та всьому його колективу за те, що «на ентузіазмі, на самопожертві, на подвижництві ви робили і робите ту справу, яка конче потрібна людям».
«У нас золоті медики, золоті лікарі, які за мінімальних можливостей творять те, що можна назвати дивом», — наголосив він.
За словами В. Литвина, сьогодні головною національною ідеєю в Україні повинно бути збереження українського народу — «збереження від вимирання, від дебілізації, від того, щоб не принижували людину з українським паспортом». Саме цьому, на його переконання, влада має приділити максимальну увагу.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.