В Ужгороді відбувся «круглий стіл» у рамках благодійної акції «Кожній дитині — родину». У його роботі взяли участь заступник голови ОДА Іван Качур, начальник обласної служби у справах дітей Світлана Якімеліна, представники служби у районах і містах, профільних управлінь облдержадміністрації, громадських організацій та благодійних фондів.
Відзначалося, що на Закарпатті високий показник охоплення дітей сімейною формою виховання. Функціонують 34 будинки сімейного типу. Лише протягом поточного року створено два такі заклади, з’явилося п’ять нових прийомних сімей, влаштовано 33 дітей-сиріт та малюків, позбавлених батьківського піклування.
«Щорічно майже п’ятсот дітей залишаються без батьківської опіки. Наша робота — створити їм такі умови, щоб малюки не відчували браку уваги та родинного тепла. Тому створюються будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, оформлюється опіка та піклування. Тільки у крайньому разі дитину віддають до інтернатного закладу», — зазначила Світлана Якімеліна.
Важливим чинником у роботі з дітьми є збереження родинних зв’язків. До прикладу, у будинку сімейного типу, який створено у Берегівському районі, виховуються п’ятеро братиків та сестричок. Практично всі райони краю охоплені сімейним вихованням. Найкращі показники у Виноградівського та Ужгородського районів і Мукачевого, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА. Найкращих батьків-вихователів відзначено грамотами облдержадміністрації.