Конкурсні торги виграє кращий?.. Принаймні, на це сподівається один із найстаріших санаторіїв нашої країни — «Бердянськ», що в місті Бердянську Запорізької області. Бо ось уже кілька років поспіль його називають саме так!

Тобто — дякуючи виграним санаторієм конкурсним торгам по закупівлі послуг лікувальних закладів і санаторно-курортного лікування громадян, що постраждали внаслідок нещасного випадку на виробництві та профзахворювань і тим, що тимчасово втратили працездатність, — тут, за рахунок держави, мають змогу цілорічно оздоровлюватися тисячі осіб. А лікують в санаторії найрізноманітніші хвороби, як кажуть, від ніг до голови. Це — усілякі захворювання кістково-м’язової та нервової систем, органів дихання, шлунково-кишкового тракту, печінки, системи кровообігу тощо...

Ручний та підводний масажі, спеціальний лікувальний басейн з тренажерами, цілющі сульфідно-мулові грязі та ропа, чудове дієтичне харчування (рибні страви — пальчики оближеш) — у поєднанні з чистим морським, насиченим озоном та мікроелементами повітрям дають прекрасні результати — покращують здоров’я та самопочуття.

До речі, «Бердянськ» наступного року святкуватиме 110-річчя з дня свого заснування...

Олекса ВАЩЕНКО, журналіст.

Фото автора.

Морські чайки — символ приазовського курорту — завжди раді відпочиваючим.

Понад три роки ввічливо та якісно обслуговує курортників у санаторній їдальні офіціантка Тамара Виноградова.