На «Яготинському маслозаводі», що на Київщині запрацював новий цех з виробництва кисломолочного сиру, що дозволить збільшити виробництво цієї продукції на вісім тонн щоденно. Нове польське обладнання дає змогу підвищити якість сиру, його фізико-хімічні, мікробіологічні та органолептичні показники. Насамперед за рахунок закритого циклу його виробництва починаючи від забору сировини і закінчуючи отриманням готового продукту в розфасованому вигляді. Обладнання унеможливлює безпосереднє втручання людини в сам процес виробництва, що, звісно, позначається на якості. За словами голови правління підприємства Олександра Сіренка (на знімку), на маслозаводі постійно освоюють нові види продукції. Нещодавно тут поставили на потік простоквашу та ряжанку «з печі». Для цього «було збудовано спеціальні термостатні камери-печі, в яких готова продукція настоюється протягом кількох годин, відтворюючи істинно народний спосіб приготування — так, як робили наші бабусі».
Фото автора.