Луганські прикордонники припинили діяльність ще однієї перевалочної бази контрабанди пального. Допомогли їм у цьому співробітники СБУ та працівники Управління державної служби з боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Луганській області.

Цього разу події розгорталися в селі Нижня Герасимівка Краснодонського району. Останнім часом місцеві жителі стали помічати підозрілу активність у районі двох покинутих земельних ділянок. Стурбованість людей була небезпідставною: з території дворів, де давно вже ніхто не жив, почав лунати специфічний будівельний шум. До державного кордону із сусідньою Російською Федерацією звідти — рукою подати. Правоохоронці запідозрили: хтось намагається прокласти підземний трубопровід для контрабанди ПММ. Під час огляду ділянок оперативники виявили, що в деяких місцях ґрунт просів, а це могло свідчити про те, що тут недавно велися якісь роботи.

Коли правоохоронці за допомогою спецтехніки зняли верхній шар ґрунту, то остаточно переконалися в справедливості своїх припущень: на глибині кількох метрів були заховані металеві ємності. Саме з них до самого кордону йшли пластикові труби, прокладені за допомогою «крота» — машини горизонтального буравлення. Контрабандне пальне мало текти через кордон нелегальною «підземною річкою». У сховищі, також розташованому під землею, знайшли й все допоміжне устаткування: гідропомпи, сполучні й заливні шланги для закачування солярки. За допомогою спецтехніки трубопровід демонтували і знищили. Тепер правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до спорудження «підземної річки».