Ми продовжуємо розповідь про робочу поїздку Першого заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка у Волинську область.
Перебуваючи в Камінь-Каширському районі, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк не міг оминути село з такою промовистою назвою, як Раків Ліс. Заслуговує воно уваги вже тим, що є одним з найбільших на Волині. Навіть за радянської влади тут відчувався надлишок робочої сили, люди виїжджали на заробітки до сусідньої Білорусі, Росії, південних областей України. Що вже казати про нинішні часи, коли майже всі підприємства в районі припинили своє існування, а від більшості колгоспів залишилися лише добрі спогади. Тож, безумовно, проблема зайнятості в селі — на чільному місці. І найперші питання, на які довелося відповідати високому гостю, стосувалися саме проблем безробіття.
— Потрібно відродити колись найприбутковіше для вашого регіону льонарство, — вважає Адам Мартинюк. — Але це зробити непросто. Ми вже настільки розвалили аграрний сектор, що нині важко все повернути назад. Треба, щоб у людей була хоч якась робота, щоб вони могли прогодувати себе і свою сім’ю. Влада це робитиме, але для цього потрібно мінімально хоч років п’ять стабільності. У нас практично кожного року змінюється Кабінет Міністрів. Від виборів до виборів у різні крайності кидаємося, прагнучи досягнути всього й одразу.
Чимало позитивних емоцій подарував візит Адама Мартинюка жителям сіл Видерта і Ворокомле цього самого, Камінь-Каширського, району. Тут є клуби, фельдшерсько-акушерські пункти, дитячі садочки. Щоправда, всі вони потребують певних капіталовкладень у ремонт і реконструкцію.
Не менш продуктивною була поїздка Першого заступника Голови Верховної Ради Адама Мартинюка і в Любешівський район. У селі Залаззя він взяв участь в урочистому відкритті 13-кілометрового підвідного газопроводу Бірки—Витуле—Діброва—Залаззя. Цей об’єкт, завдяки якому блакитне паливо надійде одразу в три села, споруджено за сприяння Адама Мартинюка. До речі, на його будівництво не витрачено жодної гривні бюджетних коштів. Так само, як і на розпочате того ж дня в Залаззі будівництво дитячого садочка. Вже наступного року, як пообіцяв Адам Іванович, заклад гостинно відчинить двері перед місцевими малюками.
Цього суботнього дня ми стали свідками ще однієї приємної події, до якої безпосередньо причетний Адам Мартинюк. У селі Мала Глуша в урочистій обстановці відкрили перепрофільований з колишньої контори колгоспу дитячий садок.
 
Волинська область.
Фото автора.
У селі Залаззя в Адама Мартинюка був чудовий настрій.