Футболісти «Шахтаря» вийдуть з відпустки 10 січня і протягом тижня працюватимуть на своїй базі «Кірша». Потім команда проведе два закордонні збори: з 18 січня — в ОАЕ, а в лютому — в Іспанії.
Також не виключено, що після повернення з Піренейського півострова «Шахтар» на кілька днів вирушить до Туреччини.
Найближчі плани «Динамо»
Сформовано програму перших двох зборів київського «Динамо» під час зимового антракту. Про це розповів спортивний директор клубу Олексій Михайличенко.
— Обидва збори відбудуться в Іспанії, і в кожному «Динамо», крім звичайних контрольних матчів, візьме участь у представницьких змаганнях. На першому зборі (16—28 січня) в турнірі нашим першим суперником буде швейцарський «Янг Бойз», а потім все залежатиме від результатів інших матчів. На другому зборі (1—15 лютого) в турнірі разом з «Динамо» зіграють російські «Крилья Совєтов», ЦСКА, «Рубін» і білоруський БАТЕ. Незабаром стануть відомі дати наших зустрічей. Також, швидше за все, в другій половині лютого відбудеться третій підготовчий збір.
За словами О. Михайличенка, найближчим часом вирішать питання щодо посилення складу. У спортивного директора запланована зустріч із Юрієм Сьоміним, на якій вони пройдуться по кандидатурах і розставлять трансферні пріоритети.
А тим часом хорватський тижневик «Вечірній лист» повідомляє про інтерес киян до оборонця Домагоя Віди та хавбека Самміра. За даними видання, президент загребського «Динамо» Здравко Мамич вже провів у Києві переговори зі своїм колегою Ігорем Суркісом. Кияни можуть заплатити за Віду близько п’яти мільйонів євро. Сума трансферу Самміра поки невідома.