У центрі Херсона посеред вулиці ледве не загинула в імпровізованій пастці 7-річна дитина. 

Повертаючись після занять у школі вулицею Горького, дівчинка послизнулася і втрапила у відгороджену символічною стрічкою вирву, яку викопали для ремонту підземної магістралі центрального опалення. «Пастка» виявилася завглибшки менше двох метрів, але цього дня пройшла сильна злива, і отвір посеред асфальту заповнився водою. Першокласниця почала в ній захлинатися, і батьки не побачили б її живою, якби вчасно не нагодилися двоє перехожих. Почувши крики потопаючої, чоловік стрибнув униз, підняв дитину на руках, і передав іншому, після чого рятівники викликали таксі і відвезли мокру перелякану школярку додому. 

Але подібна історія у Херсоні сьогодні може повторитися будь-де, та ще й із набагато гіршими наслідками. Адже крім того, що комунальники «традиційно» починають ремонтувати підземні магістралі опалення посеред зими, по всьому місту копають траншеї ще й для заміни кількох відгалужень старого магістрального колектора каналізації загальною довжиною майже п’ять кілометрів. 

Поруч із траншеями без будь-якої охорони розкладають величезні пластикові труби, і тепер до них спеціально збігається дітлашня, щоб гратися «у метро». 

Малеча із радісними криками бігає і всередині труб (на знімку), і по них, щомиті ризикуючи впасти у траншею і покалічитися. Але будівельники цього наче не помічають — до наступної трагедії.

Фото автора.