Днями на з’їзді лівоцентристських політичних сил було оголошено про створення партії «Об’єднані ліві і селяни». До її складу, зокрема, увійшли партії «Справедливість», «Народна влада», «Всеукраїнський патріотичний союз», «Відродження села», та Українська селянська демократична партія.

Головою об’єднання обрано екс-міністра освіти і науки Станіслава Ніколаєнка, заступниками голови — Йосипа Вінського, Дмитра Андрієвського, Сергія Ганжу та Дмитра Вороніна.

Об’єднавчий з’їзд лівоцентристських сил затвердив заяву «За єдність і благополуччя українського народу, соціальну справедливість та рівність!». Цим документом визначено стратегічні та тактичні завдання партії, а також мету об’єднання — побудова в Україні соціально справедливого суспільства та зміна ліберально-консервативного курсу розвитку на соціально орієнтований.

Голова партії «Об’єднані ліві» С. Ніколаєнко поставив завдання до 25 березня завершити всі організаційні моменти: провести обласні, районні та сільські об’єднавчі конференції і видати нові партквитки.

«Наша мета — аби в парламенті повноцінно була представлена ліва ідеологія. Історично так склалося, що партії роз’єднані, і один із механізмів для досягнення мети — об’єднання політичних сил», — наголосив заступник голови Й. Вінський.