Вчора «Укрпошта» ввела в обіг малий аркуш «Сім природних чудес України». З цієї нагоди у великому операційному залі Київської головпошти відбулася презентація художніх поштових марок та їх спецпогашення штемпелем «Перший день», котре здійснив заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко як голова оргкомітету акції «7 чудес України» (на знімку).

«Випуск марок — це знакова подія, оскільки цим оргкомітет акції «7 чудес України» в партнерстві з «Укрпоштою» продовжують робити те, на чому я завжди наголошую: формувати позитивний імідж України у світі та прищеплювати громадянам патріотизм і гордість за рідну країну. Бо окрім того, що є телевізійна чи якась інша реклама, саме через поштові марки ці якості формуватимуться у щоденному житті, адже люди, надсилаючи один одному листи, зможуть принагідно помилуватися природними дивами України та у них з’явиться бажання відвідати ці місця. Тож ми з радістю надали «Укрпошті» право використати з цією метою і бренд «7 чудес України» та надали відповідні фотографії», — зазначив М. Томенко.

А що «7 природних чудес України» вирушають ще й у поштове плавання, то знання про ці природні дива стануть ще ширшими.

М. Томенко пообіцяв, що цим випуском співпраця між оргкомітетом «7 чудес України» та «Укрпоштою» не завершиться, бо окрім уже проведених конкурсів найближчим часом буде оголошено конкурс «7 чудес України: парки, культурні ландшафти», а це означає, що його учасники також мають шанс з’явитися на поштових марках.

До речі, нещодавно завершився всесвітній конкурс на визначення «Семи нових чудес природи», участь у якому серед більш як 220 держав узяла й Україна. М. Томенко повідомив, що нашу країну як номінанти представляли біосферний заповідник «Асканія-Нова» та Національний природний парк «Подільські Товтри». І саме «Асканія-Нова», пройшовши відбір серед 450 номінантів з усього світу, разом із 261 учасником спочатку пройшла до другого туру, а згодом опинилася серед 77 півфіналістів світового рейтингу.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.