Минулої п’ятниці в офісі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ніни Карпачової стався інцидент, до якого причетна кореспондентка канала СТБ Наталія Соколенко. Як повідомила прес-служба Омбудсмана, на прийом до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини прибув інвалід на милицях у супроводі дружини. «Працівник господарчого відділу інституції Омбудсмана спустив для нього ліфт, раптом до них стрімко попрямувала молода жінка разом із телеоператором. Вона, попри те  що громадська приймальня Омбудсмана знаходиться на першому поверсі, чомусь намагалась потрапити на верхні поверхи. Не пред’явивши жодного документа, голосно кричала: «Я заслужена журналістка! Я подам на вас до суду!».  Відштовхнувши інваліда, сама увірвалася до ліфту, закликаючи телеоператора терміново здійснити зйомку», — йдеться у повідомленні прес-служби. Сама Ніна Карпачова, зазначається в заяві, в цей час перебувала на зустрічі з Генеральним прокурором Віктором Пшонкою, де захищала інтереси вдови нещодавно загиблого інваліда-чорнобильця Геннадія Конопльова.
Проігнорувавши друге зауваження, «Н. Соколенко продовжила свою ганебну провокацію. Викликала міліцію, неправочинно звинувативши працівника господарчого відділу в перешкоджанні професійним обов’язкам. Того дня на телеканала СТБ була поширена інсинуація про небажання Уповноваженого з прав людини зустрічатися з пресою. Хоча офіційного письмового звернення від телеканала СТБ стосовно будь-яких інтерв’ю не надходило. Коли прес-служба запросила приїхати на місце інциденту випускового редактора телеканалу СТБ, то він повідомив, що редакційного завдання брати будь-які інтерв’ю в офісі Омбудсмана Н. Соколенко не отримувала», — зазначається в заяві. 
Подібні дії, вважають у прес-службі, є брутальним порушенням норм етичного кодексу українського журналіста.
Натомість сама Наталія Соколенко в коментарі «Телекритиці» повідомила, що виконувала редакційне завдання. «Я приїхала взяти коментар в Уповноваженого з прав людини. Наша редакція домовилася про конкретний час зустрічі. Ніна Карпачова на зустріч не прийшла. Ми з оператором сиділи на першому поверсі й чекали. Потім я вирішила довідатися в приймальні, коли Карпачова зможе дати коментар. Сказала про це охоронцю, оператор залишався на першому поверсі. Але коли я увійшла в ліфт, охоронець підбіг і почав мене виштовхувати з нього. А коли оператор став знімати на камеру його дії, він почав бити камеру», — сказала журналістка. За її словами, вона викликала міліцію на місце пригоди і написала заяву до Печерського райуправління Головного управління МВС у Києві. Водночас представник Уповноваженого з прав людини Ігор Слісаренко заперечив, що у них в офісі є охорона. «Ніхто їй не перешкоджав, камеру не розбивав... Ситуацію з головним редактором вже з’ясовано, у нього немає жодних претензій».
Тим часом на каналі СТБ, куди «Голос України» звернувся за коментарем, повідомили, що нічого не можуть додати до інформації, оприлюдненої представником Омбудсмана.
Вл. інф.