Депутати Львівської міськради не підтримали запропоновану міським головою Андрієм Садовим антиалкогольну ухвалу.

Заборона торгівлі спиртними напоями в кіосках повинна була вбити двох зайців. По-перше, прибрати з мікрорайонів точки, де цілодобово торгували горілкою та пивом. По-друге, позбавити вулиці міста, яке прийматиме Євро-2012, примітивних малих архітектурних форм.

 

Депутати до антиалкогольної програми внесли свої правки: не видавати нових дозволів на торгівлю спиртним, дозволити торгувати горілкою та пивом лише з 12.00 до 20.00, за винятком ресторанів та кафе.

Численні рейди міліції показали, що найчастіше продають алкоголь неповнолітнім саме в кіосках, а не в супермаркетах, для яких депутати теж хочуть ввести обмеження. На словах народні обранці ніби за інтереси громади, а насправді кривлять душею, прикриваються благими намірами ввести у Львові сухий закон, який буде суперечити чинному законодавству. Тобто хочуть поставити хрест на антиалкогольній програмі міського голови.

Перший етап боротьби з пияцтвом у Львові закінчився поразкою Андрія Садового, який відмовився підписати депутатську ухвалу. Але міський голова не здається і звернувся по допомогу до громади.

Львів.