Україна розглядає Македонію як надійного і стабільного партнера у Балканському регіоні та зацікавлена у підтримці політичного діалогу. На цьому наголосив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час учорашньої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Македонія в Україні Ацо Спасеноскі.
У цьому контексті В. Литвин, повідомили у прес-службі Верховної Ради, наголосив на необхідності посилення міжпарламентської співпраці між Республікою Македонія та Україною. Зокрема, активізації роботи груп дружби. Водночас, за словами глави парламенту, це має бути не епізодичний туризм. Групи дружби мають давати підґрунття для активної взаємодії між двома країнами.
У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні запропонував зустрітися спікеру парламенту Македонії та Голові Верховної Ради. Володимир Литвин зазначив, що готовий до плідної співпраці та до зустрічі на найвищому рівні у будь-який зручний час.
Крім того, Голова Верховної Ради виступає за поглиблення гуманітарної складової. Він наголосив, що необхідно на двосторонньому рівні узгоджувати встановлення пам’ятників видатним діячам науки, культури та історії. У цьому контексті сторони обговорили можливість встановлення погруддя Клименту Охридському, який був учнем Кирила і Мефодія. Постать якого, за словами глави українського парламенту, є не лише надбанням двох народів, а й всього світу.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.