Верховна Рада має прийняти рішення про продовження мораторію на продаж землі ще на один рік — до 2013 року. На цьому наголосив на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Він нагадав, що згідно з Регламентом народні депутати мають право вносити пропозиції до схваленого в першому читанні законопроекту про ринок земель до 23 грудня. «Це надзвичайно складний і відповідальний законопроект, — зауважив він. — Але оскільки є принципове рішення про те, що цей закон в разі його позитивного прийняття вводитиметься в дію з 1 січня 2013 року, то треба ліквідувати прогалину, оскільки може бути спокуса в обхід закону, який не вступив у дію, здійснювати купівлю-продаж землі. Треба логічно прийняти рішення, яке було б підстраховкою і не давало б можливості здійснювати скупівлю земель без відповідного закону». Відповідний законопроект — про продовження мораторію на продаж землі до 1 січня 2013 року — внесено до парламенту лідером фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим, і глава парламенту переконаний, що це рішення отримає у сесійній залі підтримку понад конституційну більшість.

Щодо години запитань до уряду у п’ятницю, 23 грудня, депутати домовилися до такого компромісу: по 20 хвилин на запитання депутатів відповідатимуть міністр фінансів та міністр внутрішніх справ. А впродовж ще 20 хвилин присутні в сесійній залі урядовці відповідатимуть на усні й письмові запитання, у депутатів буде можливість запитати, у тому числі, й щодо газових перемовин. Однак глава парламенту застеріг від протистояння у сесійній залі, особливо з огляду на напружений графік роботи.
В. Литвин переконаний, що в депутатів немає іншого варіанта, ніж ухвалити держбюджет-2012 цього тижня. 
Євроінтеграційні устремління нашої держави не завадять інтеграції в інших напрямках, у тому числі в ЄЕП з країнами СНД, вважає глава парламенту. Адже Росія також сьогодні активно співпрацює з Євросоюзом, і це не заважає реалізовувати проекти Єдиного економічного та євразійського просторів, інші проекти.