Газові переговори з Росією щодо остаточної ціни на газ для України тривають важко. І якщо вдасться домовитися про зниження ціни на газ, це буде один бюджет, якщо ні — то інший бюджет. Про це заявив на брифінгу після погоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Він підкреслив, що Україна не може мати ціну на газ більшу, ніж Німеччина і де-факто і де-юре, тому що за транзит газу до Німеччини, ще 2000 км, необхідно заплатити ще 70 доларів. Тому, на думку лідера фракції, ціна на газ для України має бути як мінімум дешевшою від німецької на суму транзиту. «Російська Федерація повинна визначитися в ціні на газ для нашої держави, яка прийнятна і яка сьогодні є на ринку, з урахуванням тих домовленостей, яких було досягнуто в Харкові», — сказав О. Єфремов. 
На запитання, які варіанти ціни на газ для України нині обговорюють з Росією, яка може бути закладена в держбюджеті-2012, О. Єфремов відповів: перший варіант — ціна на газ 416 доларів, другий варіант — 220—250 доларів. Тому й всі основні показники держбюджету, у тому числі й соціальні, прямо залежатимуть від ціни на російський газ.
Коментуючи подальший розвиток відносин між Україною та Європейським Союзом, Олександр Єфремов висловив думку, що на них впливає не доля Тимошенко, а внутрішній стан самого Євросоюзу.