Напередодні свята 45 родин гірників державного підприємства «Ровенькиантрацит» отримали квартири.
Новина про майбутнє новосілля поширилася Ясенівським швидко. Як казали люди, наприкінці тижня здаватимуть три під’їзди житлового будинку, і 45 родин одержать ключі від своїх квартир. Хтось порадів: нарешті зникне довгобуд, що 15 років муляв очі, хтось зажурився, зважуючи свої шанси коли-небудь отримати власні стіни. Одне слово, цілий тиждень населення селища, де живуть гірники двох шахт ДП «Ровенькиантрацит», провело в очікуванні важливої події.
...Людей прийшло багато. Поки чекали офіційних гостей, тих, що зібралися, розважав шахтарський оркестр. 
Здача нового, причому безплатного, житла для шахтарів — це справді важлива подія не тільки для міста Ровеньки, до структури якого входить селище Ясенівський, а й загалом для області. 
Уперше за роки незалежності вугільне підприємство побудувало для своїх робітників житло, причому в такій кількості — п’ять під’їздів багатоповерхівки, розрахованої на більш як 70 квартир. Щоправда, на кінець року будівельники підготували тільки три під’їзди, ще два здадуть у квітні 2012-го, але все одно — це подія, що ввійде в історію підприємства. Адже, незважаючи на фінансову кризу, зниження обсягів виробництва, кредитних коштів, інвестиційної активності й змушену жорстку економію, керівники ДП «Ровенькиантрацит» визнали важливим будувати житло для своїх гірників. Передусім вони звернули увагу на довгобуди. 
Ще 15 років тому вугільне підприємство почало зводити великий гуртожиток для малосімейних, однак катастрофічна ситуація у вугільній галузі завадила планам. За ці роки будинок почав руйнуватися, розкрадатися, служачи німим докором керівникам підприємства. 2010 року генеральний директор ДП «Ровенькиантрацит» Олександр Богданов зважився на реконструкцію цього довгобуду, а заодно — й дитячого садка, розташованого поруч. 
До слова, 2011 рік був успішним для підприємства. Ровеньківські гірники вже видобули більше семи мільйонів тонн антрациту й обіцяють під кінець року видати на-гора 7,3 млн. тонн. Сьогодні на шахтах підприємства зроблені великі напрацювання для успішної роботи наступного року: підготовлені чотири нові лави, закуплено сучасну вугільну техніку тощо. Словом, перспектива у підприємства хороша, і вона створює базу для розв’язання важливих соціальних проблем. Цього року, наприклад, власним коштом «оживили» дитячий оздоровчий табір, побудували спорткомплекс у селищі Кленовий, створили базу відпочинку для гірників на Чорному морі... І здали перші три під’їзди будинку. 
...Момент вручення ключів від квартир, звичайно ж, був хвилюючим. Наприклад, для електрослюсаря підземного шахти імені Фрунзе Тимофія Луценка. У нього троє дітей, але родині протягом семи років доводилося жити у найманих квартирах. У Тимофія дві вищі освіти, і його вважають одним із кращих фахівців підприємства. Саме йому доручається складна робота із установлення електронного обладнання, що сьогодні застосовується в шахті. Такі фахівці дуже тут цінуються, і їх намагаються закріпити. Тимофій одержав чотирикімнатну квартиру і ключі від неї відразу ж віддав своїй молодшій дочці Полінці. 
Отримавши ключі від нової квартири, не приховував своєї радості й начальник монтажно-демонтажної дільниці шахти ім. Вахрушева Андрій Крутянов. Весь цей час він зі своєю родиною жив з батьками, а тепер у них із дружиною та донькою буде власна квартира. 
Взагалі варто зазначити, що квартири отримали здебільшого молоді працівники шахт ім. Вахрушева та Фрунзе, а це свідчить про те, що «Ровенькиантрацит» піклується про закріплення молодих кадрів і наступність поколінь. Адже недаремно поруч із будинком у квітні відкриється дитячий садок. 
Луганськ. 
Електрослюсар шахти ім. Фрунзе Тимофій Луценко зі своєю родиною. 
Фото автора.