Незважаючи на зливу, минулого четверга до 200 педагогів Тернополя пікетували облдержадміністрацію: вимагали виплатити зароблене. 

Своїх представників вони делегували на 41-шу сесію обласної ради. У порядку денному якраз було питання «Про внесення змін до обласного бюджету на 2011 рік». За словами голови обласної ради Олексія Кайди, на зарплату бюджетникам області до кінця року не вистачало 40 мільйонів гривень, 19 з них днями в область надійшли. Однак на засіданні бюджетної комісії так і не дійшли згоди, як їх ділити.

Від протестувальників слово надали голові Профспілки працівників освіти і науки Тернополя Валентині Кухар. Вона розповіла, що освіта недофінансовується: школам не вистачає коштів на півтора місяця, дитсадкам — на два з половиною. Харчування у цих закладах — одне з найбідніших в Україні, а педагогів уперше за останні роки відправляли у відпустку без збереження зарплати.

Найбільше депутатських списів летіло в бік уряду: за неефективний менеджмент, несправедливий розподіл по регіонах трансфертів. Однак лунала й самокритика: обласна рада також не завжди працювала ефективно. На жаль, на цьому засіданні депутати так і не змогли розподілити кошти, що надійшли. Ділити їх доручили бюджетній комісії і фінансовому управлінню ОДА. Затвердити розподіл мають 20 грудня.

Вл. інф.

Тернопільська область.