Учора Президент України Віктор Янукович привітав працівників та ветеранів міліції із професійним святом, яке відзначатимуть 20 грудня. Глава держави водночас наголосив на неприпустимості формального ставлення правоохоронців до служби.
«Робота для «галочки» спотворює саму сутність правоохоронної діяльності. Моя категорична вимога — працюйте для людини і заради людини», — сказав В. Янукович.
Також глава держави заявив, як повідомляє його прес-служба, що українську міліцію необхідно модернізувати за найкращими європейськими зразками — і це є одним із найважливіших завдань у контексті реалізації Програми реформ у нашій державі.
Він додав, що йдеться також про посилення профілактичної роботи органів внутрішніх справ, особливо щодо боротьби з дитячою та підлітковою злочинністю.
Віктор Янукович звернув особливу увагу на важливість підготовки для служби в міліції гідних кадрів. «Правомірна та професійна поведінка має заохочуватись», — сказав він.
Одним із першочергових завдань міліції, на переконання Президента, має стати розкриття та розслідування злочинів проти особистості. «Основний тягар цієї роботи покладається на підрозділи карного розшуку. Тому статус їх працівників має бути підвищено», — сказав глава держави.
В. Янукович відзначив необхідність якісно нового підходу до організації роботи досудового слідства, забезпечення реальної процесуальної незалежності слідчих.
Крім того, Президент вимагає від міліції посилити ефективність роботи служб внутрішньої безпеки, боротьби з корупцією і зловживаннями в службовій діяльності.