У поліське село Пугач Сарненського району нарешті прийшла вода. До цього його мешканці впродовж кількох десятиліть користувалися привізною рідиною сумнівної якості — більше технічною, ніж питною. Село, що свого часу постраждало внаслідок аварії на ЧАЕС, єдине в області сиділо на сухому пайку.

— Я дуже радий, що люди матимуть якісну питну воду, — каже керівник області Василь Берташ. — Для будівництва водогону з обласного бюджету було виділено 1,5 мільйона гривень, із бюджету Сарненського району — більш як півмільйона.

— А ще у наше село сьогодні прийшов і природний газ, — додає клесівський селищний голова Віктор Буйний. — Для цього було залучено близько 800 тисяч гривень з місцевого бюджету, а також кошти населення.

В Пугачі проживає 659 осіб. Раніше питну воду вони були змушені або купувати, або возити в бутлях із сусідніх сіл, про що писала наша газета («Голос України» за 27 травня 2010 року).

На публікацію відреагував голова Рівненської ОДА Василь Берташ, котрий на той час кілька місяців як обійняв цю посаду. Він пообіцяв, що вода у Пугачі буде. Відтоді редакція нашої газети тримала питання на контролі: відстежувала, як у цьому поліському селі прокладався водогін і монтувалася станція знезалізнення води. Тепер життя мешканців Пугача стане комфортнішим.

 

Рівне.