Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 6-й тур. 14 грудня.

Група Е. «Бешикташ» (Туреччина) — «Сток Сіті» (Англія). 3:1.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 3:3. Голи: Алмейда, 11, Гусєв, 17, 80, Веред, 49, Атар, 62, Даббур, 75.
«Динамо»: Коваль, Сілва, Алмейда, Хачериді, Бетао, Гусєв, Гармаш, Алієв, Нінкович (Корреа, 68), Ярмоленко (Аруна, 85), Ідейє (Мілевський, 66). Тренер — Юрій Сьомін.
«Маккабі»: Хаїмов, Веред, Єйні, Нівалдо, Сабан (Коен, 87), Атар, Алберман, Логасі (Даббур, 60), Міха (Зізов, 70), Кехат, Конате. Тренер — Нір Левін.
Вилучено Алмейду, 47, Хачериді, 56.
Рефері — Даніель Стальгаммар (Швеція).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського.  6 000 глядачів. 6 градусів.
Ситуація в групі була добре відома. Щоб потрапити до наступного етапу, «Динамо» мусило вигравати у «Маккабі» з перевагою в чотири м’ячі. Але потрібна була ще й будь-яка перемога «Сток Сіті» у Стамбулі. Втім, до Різдва і Нового року ще далеко, тому казкового дива не сталося. А от гіркий присмак від гри і безвідповідальної поведінки динамівців залишився.
Коли команди почали поєдинок, подумалося, що господарі вже знаходяться у відпустках, десь на теплих морях. Адже в їхніх діях була помітна недбалість. Мабуть, злий жарт із ними зіграло те, що вони швидко забили два м’ячі. Після перерви розхлябаність, нестача концентрації в завершальній стадії атак, зрештою, і призвели до тих порушень, котрі загнали команду в глухий кут. Адже грати без двох футболістів — то надто вже велика фора для суперника. Як наслідок, наша перевага розтанула. А за п’ятнадцять хвилин до завершення основного часу «Маккабі» вийшов уперед. І лише майстерність і бійцівські якості Олега Гусєва врятували «Динамо» від принизливої поразки...
— Ми розчаровані, — сказав на прес-конференції Нір Левін. — Програючи по ходу матчу 0:2, ми забили три м’ячі і повели перед, при цьому граючи проти дев’ятьох футболістів суперника. Тож мали можливість здобути перемогу, але впустили її. У першому таймі ми грали дуже погано, спостерігалася паніка у наших діях. Після перерви ми почали йти вперед, атакувати. Вилучення першого гравця у «Динамо» дуже допомогло нам, після нього ми могли сміливіше атакувати. Наприкінці поєдинку мої підопічні йшли вперед великими силами, прагнучи вирвати перемогу. Але шанси забити переможний м’яч були також і у «Динамо»...
Нір Левін подякував за гостинність і теплий прийом у Києві. Побажав успіху «Динамо», а Україні — вдалого проведення Євро-2012. На ці слова журналісти відповіли оплесками.
Юрія Сьоміна зустріли без зайвих емоцій, гострих запитань не ставили.
— Було два різні тайми, — сказав він. — Якщо після першого можна було вигравати у чотири-п’ять м’ячів, то після вилучень все змінилося. Мені навіть складно їх коментувати. Хачериді вчинив неадекватно, і це вже не вперше. Вчинку Алмейди ще можна знайти якесь пояснення, хоча не варто було порушувати правила у тій ситуації. Після цього все зламалося. Насамперед нас підвела реалізація моментів у першому таймі і нестриманість у другому.
— Чи можна назвати цей рік провальним?
— Це мають оцінювати президент клубу та вболівальники, які приходять на стадіон...
«Це провальний сезон, — відповів на наше запитання президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс. — Так грати на міжнародному рівні не можна...»
От таким сумним вийшло прощання «Динамо» з Лігою Європи, зі своїм стадіоном (як відомо, команда тепер гратиме виключно на НСК «Олімпійський») і з вболівальниками, котрі віддано підтримують команду. Але робити щось треба...
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.
Момент зустрічі на динамівській арені.