Біля Київради завжди знайдеться місце (і привід) для протестів. Учора на Хрещатику розгорнули гасла учасники одразу кількох акцій: мешканці Троєщини вимагали розбити сквер на проспекті Маяковського, захисники Пейзажної алеї — залишити зелений куточок у спокої. Активісти Форуму порятунку Києва протестували проти нової Стратегії розвитку міста до 2025 року, що не завадило столичним депутатам її ухвалити — 89 голосами.

— Це абсолютно лобістський документ, створений в інтересах забудовників. Жодних нагальних питань, які турбують киян, він не розв’язує, — впевнений головний координатор громадської ініціативи «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський. — Ця Київрада взагалі не здатна розв’язувати проблеми киян. З нашої точки зору, вона не легітимна, адже не була переобрана 31 жовтня 2010 року. Столицю ці люди сприймають як полігон для заробляння грошей. Нині пропонують збільшити столичний житловий фонд майже вдвічі. А значить, щільність забудови тільки зростатиме, площа зелених зон скорочуватиметься, проти чого налаштована більшість киян.

Раніше незадоволення «культурною» складовою Стратегії висловив голова профільної комісії Київради Олександр Бригинець. Під час підготовки документа столична влада відмовилася від ідеї побудувати у місті 130 нових музеїв та 40 театрів, яку висувала у проекті Стратегії від 31 травня 2011 року. «Водночас новий варіант Стратегії передбачає збільшення відвідуваності театрів... майже в 3,5 разу» — цитує депутата «Зеркало недели». Щоб втілити грандіозні плани, служителі Мельпомени мусять давати по кілька вистав щодня або працювати цілодобово. Цікаво, що розділ Стратегії, присвячений розвитку культури, раніше називався «Культурна долина». Нині його перейменували на «Культурну височину»...

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.