Днями херсонські ЗМІ розтиражували інформацію про те, що місту загрожує «ліфтова криза». 160 підйомників у житлових будинках, що експлуатуються по 25 років і більше, можуть зупинити в інтересах безпеки мешканців — вони не пройшли обов’язкової перевірки. А виділені на це з бюджету 2,5 мільйона гривень міськрада спрямувала на інші цілі. Муніципальні чиновники проблему визнають, хоча й запевняють: без ліфтів городяни не залишаться.

— Договори на перевірку ліфтового устаткування з експлуатуючими організаціями «21 век», «Листопад» і «Херсонліфт» можна укласти хоч зараз. Однак підрядники самі розуміють, що обсяг робіт великий, і до кінця року вони просто не зможуть «освоїти» бюджетні кошти, і дебіторська заборгованість перейде на наступний рік. Щоб цього не сталося, договори підпишемо в перших числах січня, і до кінця весни 2012 року перевірка ліфтового устаткування буде завершена, — обіцяє начальник міського управління житлового господарства Херсона Олексій Рибаков.

У свою чергу, міський голова Володимир Сальдо запевнив, що нині 94 відсотки ліфтів в обласному центрі працюють. Комунальники міста нашкребли-таки кошти на металеві двері й надійні замки для приміщень, де встановлено ліфтові механізми.