Футбол. Переважна більшість клубів української Прем’єр-ліги вже на відпочинку, який триватиме до середини січня. І лише три команди («Динамо», «Металіст» і «Ворскла») не завершили виступи разом з усіма. Зокрема, кияни вчора зіграли матч завершального туру групового раунду Ліги Європи.
Кореспондент «Голосу України» запитав наставника динамівців Юрія Сьоміна про подальші плани колективу.
— Ніяких зборів ми не провели, — розповів Юрій Павлович. — Наступного дня після зустрічі з «Маккабі» (Тель-Авів) наші футболісти вільні до 12 січня. Кожен скористається відпусткою, як йому заманеться. Головне, щоб усі добре відпочили, набралися сил і наснаги для наступної серйозної роботи. Адже більшість нинішніх травм пов’язані саме з накопиченою втомою. Подивіться: у нас практично кожен гравець виступає за якусь національну збірну. Приміром, у національній команді України маємо найбільше представництво. А ще наші футболісти грали в чемпіонаті, еврокубках... Виходить велика кількість ігор. Тому ми, відпускаючи наших хлопців, дали їм індивідуальні завдання.
— Що буде потім?
— Як уже казав, зберемося 12 січня і відновимо роботу за звичайною схемою — два дні на обстеження, і 16 грудня вирушимо до Марбельї (Іспанія) на два збори. Протягом цього періоду візьмемо участь у двох турнірах. У такий спосіб почнемо підготовку до вирішальної частини сезону.
Дещо раніше про кадрові питання висловився президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс.
— Якою буде трансферна політика клубу під час зимової перерви?
— Як на мене, ми повинні підсилити позицію лівого оборонця, бо поки не ясно, коли відновиться Попов, чи повернеться Ель Каддурі. А Бетао з його робочою правою ногою не зовсім справляється на незвичному лівому фланзі. Вважаю проблемною позицією нападника. Також нам необхідний гарний плеймейкер, котрий взяв би на себе організацію гри.
— З кимось збираєтесь розлучитися?
— Кого Сьомін виставить на трансфер, той і піде. До кінця тижня Юрій Павлович буде в Києві, і ми обговоримо з ним усі питання. Виконаю всієї його вимоги і підтримаю тренера в питаннях стосовно розлучення з футболістами і придбання нових виконавців...