Учора в Луганську, на вулиці Луганської правди, 128-б, відбулося врочисте відкриття оновленого після першого етапу реконструкції легкоатлетичного манежу «Динамо».

Цю споруду збудували 1967 року. Протягом останнього часу вона була практично непридатною для занять легкоатлетів і проведення змагань. Президент України Віктор Янукович оголосив 2012 рік Роком спорту та здорового способу життя, тому товариство «Динамо» доклало чималих зусиль, щоб відродити манеж, привести його до робочого стану.
Реконструкцію за сприяння народного депутата України, голови Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України Віктора Коржа (на знімку) розпочали у вересні минулого року.
Покрівлю з рулонних матеріалів замінили на профільований лист з оцинкованого металу, встановлено енергозберігаючі склопакети, проведено повну заміну синтетичного покриття бігових доріжок та відремонтовано систему автономного теплопостачання — для опалення манежу застосовані теплоповітряні обігрівачі-«фанкойли», які направляють тепле повітря у робочу зону.
Загалом для реконструкції дому для легкоатлетів та представників ще низки видів спорту залучили 3,4 мільйона гривень з державного бюджету і понад 100 тисяч гривень власних коштів ФСТ «Динамо». Нині в легкоатлетичному манежі «Динамо» працюють відділення «королеви спорту», дзюдо, важкої атлетики, сучасного п’ятиборства та секція стрільби з лука.
Історична довідка: 
1972 року на базі легкоатлетичного манежу «Динамо» в Луганську було відкрито Спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву з легкої атлетики. Найвидатніших результатів у тренерській роботі досяг Володимир Федорець. Яскравий талант тоді молодого тренера допомогли розкрити його видатні учні: переможниця Олімпійських ігор (1988, 1992 років з бігу на 400м), чемпіонка Європи і світу, неодноразова чемпіонка і рекордсменка СРСР, заслужений майстер спорту Ольга Бризгіна; чемпіон Олімпійських ігор в Сеулі (1988 рік, естафетний біг 4х100 м), чемпіон і рекордсмен СРСР з бігу на 100 м (10,03), заслужений майстер спорту Віктор Бризгін; чемпіонка Спартакіади народів СРСР 1987 року, майстер спорту міжнародного класу з бігу на 100 м з бар’єрами Людмила Христосенко; чемпіон Союзу, член збірної СРСР з 1983-го по 1988 рік, майстер спорту міжнародного класу у потрійному стрибку Володимир Іноземцев.
Учасником ХХІІ Олімпійських ігор у Москві-1980 був вихованець СДЮШОР легкоатлет Анатолій Ярош (тренер — Олександр Азаров). Учасниками ХХVI Олімпійських ігор в Атланті 1996 р. — Лев Лободін (десятиборство, тренер Анатолій Фатєєв), Тетяна Терещук-Антіпова (біг на 400 метрів з бар’єрами), Сергій Редько (біг на 3000 метрів з перешкодами).
Саме в школі легкої атлетики «Динамо» до 1978 року тренувався і робив перші кроки в спорті майбутній багаторазовий чемпіон і рекордсмен світу, переможець Олімпійських ігор в Сеулі зі стрибків з жердиною легендарний Сергій Бубка.
На Олімпійських іграх в Афінах брали участь 4 спортсмени-динамівці. Успішно виступила майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики Тетяна Терещук-Антіпова, здобувши бронзову медаль (біг на 400 метрів з бар’єрами).
Сподіваємося, що наступні вихованці цієї славної школи стануть новими зірками українського спорту!
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА (з архіву «Голосу України»).