Учора відбулися парламентські слухання на тему: «Створення в Україні сприятливих умов для розвитку індустрії програмного забезпечення». Відкриваючи слухання, Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк зазначив, що інформаційні технології в Україні розвиваються надзвичайно прискореними темпами та що ця галузь дає економіці країни понад 12 мільярдів гривень на рік. Відповідно зростають інвестиції в цю сферу. Скажімо, за перше півріччя цього року порівняно з аналогічним періодом минулого вони збільшились у 2,5 разу.
Далі з доповідями виступили голова Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко та голова Комітету Верховної Ради з питань науки й освіти Максим Луцький. Вони підкреслили, що ІТ-галузь — одна з найрентабельніших, до того ж вона має рекордні темпи зростання порівняно з іншими галузями — від 30 до 40 відсотків щорічно. Але бракує уваги з боку держави, щоб уже через десятиріччя країна стала лідером з виробництва програмного забезпечення. Стримують розвиток ІТ-сфери недосконала податкова політика, низька оплата праці тощо. За словами В. Семиноженка, до 2015 року в галузі можна створити 168—200 тисяч робочих місць, та для цього треба вдосконалити законодавчу базу.
М. Луцький, проаналізувавши роботу Верховної Ради за останні роки, зазначив, що парламентські слухання, рекомендації їх учасників мають стати поштовхом для подальшого ефективного розвитку галузі інформаційних технологій. Нагальним завданням країни у галузі програмного забезпечення є перехід від мануфактурного і кустарного до індустріального виробництва програмних продуктів. Для цього потрібно розробити систему заходів і проектів у галузі законодавства, стандартизації, економічного стимулювання науки й освіти.
Вл. інф.
Інші фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.