Сьогодні —День працівників суду

Щиро вітаю служителів Феміди з професійним святом — Днем працівників суду.
Судова система України, відповідаючи на запити часу, суспільні потреби та нові державотворчі завдання, покликана відігравати вирішальну роль у реалізації та захисті прав людини і громадянина у політичній, економічній та соціально-культурній сферах.
Важко переоцінити значення вашої повсякденної і наполегливої діяльності, адже від мудрості і виваженості судових рішень багато в чому залежать не тільки стабільність та правопорядок в країні, забезпечення життєвих інтересів людей, а й зміцнення міжнародних позицій України.
Сьогодні можемо стверджувати, що судова влада в Україні складає основу демократичного устрою і є найголовнішим засобом стабільності та творення громадянського суспільства, гарантування охорони та захисту соціальних цінностей в державі.
Ефективна система правосуддя будь-якої держави ґрунтується на необхідності створення якісної законодавчої бази, належного кадрового, фінансового та матеріально-технічного забезпечення її діяльності. У цьому сенсі Верховна Рада України сприяла й сприятиме надалі зміцненню авторитету судової влади, якісному добору та формуванню корпусу професійних суддів, належному законодавчому забезпеченню судово-правової реформи з урахуванням зарубіжного досвіду та необхідності наближення судів загальної юрисдикції до європейських стандартів правосуддя, з тим, аби кожний суд в Україні став ефективним органом у досягненні верховенства права, утвердженні реальної демократії в державі.
У цей святковий день бажаю всім суддям, працівникам апаратів судів та Державної судової адміністрації міцного здоров’я, родинного щастя, добробуту, плідної праці в ім’я законності, справедливості й гуманізму на благо народу й Української держави.
Володимир ЛИТВИН.