Цього року Майдан Незалежності тішитиме городян і гостей міста штучною Новорічною ялинкою. Чиновники КМДА запевняють, що ця зелена красуня — нібито найвища у Європі: понад 40 метрів! 
Київські екологи і «зелені» приписують це «досягнення» собі, мовляв, врятували майже 500 натуральних ялинок, які досі монтували у каркаси: штучну встановили саме на їхню вимогу. 
Цікаво, що навіть за дуже популярної «зеленої» ідеї у європейських містах на площах установлюють натуральні лісові красуні, пишаючись, що саме такі виросли у їхніх горах і лісах. Мабуть, європейці вважають, що раз на рік можна й поступитися принципами — заради задоволення громадян...
А кияни вдовольняться штучною пірамідою, вагою 50 тонн (справжня була б легшою — близько 7 тонн), виготовленою у Тернополі. Вартість монтажу ялинки, яку подарував Всеукраїнський благодійний фонд «Таврійський», — близько 1 млн. грн. Із них з бюджету міста виділено 400 тис. грн. — на отримання експертиз, дозволів, оплату роботи крана та електроенергії. 
На Майдані Незалежності також установлена величезна сцена у вигляді золотих футбольних воріт 30 м завдовжки і 20 м у глибину, м’яча-напівсфери (8 на 16 м) та частини футбольного поля завдовжки 14 м.  
Звичайно, на Майдані вируватиме і Новорічний ярмарок: у кольорових наметах можна буде прикупити сувеніри, посмакувати глінтвейном, гарячим шоколадом, поласувати їстівними каштанами. Свято коштуватиме сім мільйонів гривень. А заплатять за нього спонсори.
На знімку: монтаж головної ялинки країни на Майдані Незалежності.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.