Двом найстарішим газетам Одеської області «Юг» і «Чорноморські новини» загрожує виселення «з речами на вулицю»
 
Редактори газет — Ольга Кологрева та Іван Мельник заявили, «що робиться чергова спроба знищити дві газети, які мають сміливість критикувати бездарну всезагребущу владу. А також про спробу заволодіти державним майном, переданим на законних підставах у 1992 році на баланс редакцій».
1 грудня, буквально за кілька хвилин до закінчення робочого дня, нарочний приніс до редакцій листи, в яких, зокрема, було сказано: «У термін до 15 грудня 2011 року подати заступникові директора ООКП «Видавництво «Чорномор’я» Мунтяну Б. Й. (каб. №315) заяву і пакет правовстановлюючих документів для укладання договору оренди нежитлових приміщень». А закінчується лист-«пропозиція» такими словами: «У разі невиконання наших пропозицій нами буде вжито встановлених законодавством України заходів щодо виселення вас...».
Історія повторюється. Це вже не перша спроба відібрати редакційні приміщення, але погроза виселення пролунала вперше, і цю погрозу трудові колективи двох найстаріших газет півдня України розцінюють не інакше, як перешкоджання професійній діяльності, тиск на ЗМІ та намір незаконно заволодіти майном, що передано на баланс «Чорноморських новин» і «Юга» державою.
Коротко нагадаю передісторію нинішньої ситуації. 2007 року приміщення видавництва «Чорномор’я», очевидно, викликали у декого підвищений інтерес. Оскільки значна частина площ редакційного корпусу перебуває на балансі трьох редакцій — «Вечерней Одессы», «Чорноморських новин» і «Юга», з керівництвом газет почалися «переговори», мовляв, віддайте, передайте, поділіться. Оскільки всі ці «пропозиції» аж ніяк не вписувалися в рамки законодавства, редакції їх відхилили. 
Підтвердив законність перебування спірних приміщень на балансах редакцій і  Господарський суд Одеської області. Його відповідне рішення набрало чинності 23 березня 2008 року і є обов’язковим для виконання на всій території України.
Редактори газет Ольга Кологрева та Іван Мельник заявили, що «всупереч цьому вердикту видавництво «Чорномор’я» знову береться стверджувати, що саме воно має право розпоряджатися приміщеннями, які займають редакції. І не просто, як бачимо, стверджувати. Цього разу комунальне підприємство вдалося до погроз про виселення. У такій ситуації єдиним шансом захистити наші редакції від можливих рейдерських зазіхань, захистити інтереси держави, що є власником приміщень, на які так вперто претендує комунальне підприємство (або той «хтось», хто стоїть за цим тиском на колективи «Чорноморських новин» і «Юга»), ми змушені звернутися до суду з позовом про усунення перешкод у володінні службовими приміщеннями.
Крім уже сказаного, хочемо також нагадати тим, хто стоїть за цією спробою знищити такі нелюбимі владою газети, що 20 травня 2010 року Верховна Рада України прийняла закон №2274-VІ «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок», яким установлена пряма заборона будь-якого відчуження (у тому числі укладання будь-яких цивільно-правових актів, що передбачають перехід права власності або користування до інших юридичних і фізичних осіб) приміщень, у яких перебувають засоби масової інформації. Відповідно, вимога, або, як написано в листі, «пропозиція», комунального підприємства «Видавництво «Чорномор’я» є прямим порушенням норм цього закону».
На найвищому державному рівні, з вуст керівництва Одеської області постійно тільки й чути, як вільно та безперешкодно живуть ЗМІ в Україні, і на Одещині зокрема. А тим часом двом газетам, які є важливою тридцятимільйонною складовою історії півдня України («Чорноморським новинам» наступного року виповниться дев’яносто п’ять років, «Югу» — сімдесят чотири), погрожують виселенням із приміщень.
Кляп, обмазаний медом — а саме така ціна, призначена двом найстарішим газетам Одеської області за лояльність у висвітленні подій у регіоні, за висвітлення невтомної діяльності місцевої влади. Але кляп, обмазаний медом, страшний не тільки для двох популярних і авторитетних газет, а й для всіх ЗМІ.
Одеса.