Позавчора відбулося підписання контракту про співробітництво на найближчі п’ять років між ФК «Динамо» (Київ) і столичним НСК «Олімпійський». Історична для найтитулованішого українського клубу подія відбувалася у конференц-залі стадіону в присутності відомих майстрів минулих років: Олега Базилевича, Віталія Хмельницького, Євгена Рудакова, Володимира Трошкіна, Володимира Мунтяна, Леоніда Буряка, Володимира Онищенка, Володимира Лозинського, Олександра Заварова, Олексія Михайличенка, Сергія Журавльова, Сергія Федорова, Юрія Дмитруліна, а також нинішніх гравців команди — Олександра Шовковського й Олега Гусєва.
Документ підписали перший віце-президент ФК «Динамо» (Київ) Віталій Сівков і виконувач обов’язків директора НСК «Олімпійський» Андрій Гертц.
А перед цим президент «Динамо» Ігор Суркіс і генеральний директор концерну «Укрспортарена» Володимир Генінсон вийшли на футбольне поле. Либонь, ще раз коротенько обговорили деталі угоди. І після цього разом із запрошеними і журналістами попрямували до конференц-зали.
Відкрив церемонію Ігор Суркіс:
— Це справді історична подія не тільки для «Динамо», а й для міста Києва та всієї України. Мені хотілося б сказати слова подяки будівельникам, котрі відтворили цю арену, на якій «Динамо» писало свою славну історію, здобувало всі свої кубки й медалі. Ми домовилися із керівництвом стадіону, що це буде наш спільний проект. Постараємося, щоб на плечі держави лягло якомога менше навантаження.  
Володимир Генінсон:
— Ласкаво просимо на НСК «Олімпійський»! Ми вели тривалі переговори і таки знайшли спільну мову. Будемо разом експлуатувати цю арену. Спробуємо залучити нових людей, які охоче ходитимуть на стадіон. Цінова політика, яку ми разом розробимо, буде розрахована на залучення якнайбільшої кількості глядачів.
Олександр Заваров:
— На цьому стадіоні я грав практично вісім років. Він приносив мені тільки удачу. Сподіваюся, що на новій арені наша команда гратиме ще краще. Хочу звернутися до вболівальників, щоб вони приходили сюди й підтримували динамівців.
Олександр Шовковський:
— Чимало славних сторінок було написано тут. Ми їх знаємо і пам’ятаємо. Дуже приємно, що відтепер свої домашні матчі ми знову гратимемо на цьому стадіоні, котрий є гордістю всієї України. З великою відповідальністю виходитимемо на кожний двобій, щоб віддячити вболівальникам. Адже без них стадіон не буде таким живим, яким ми його знали раніше.
Олег Гусєв:
— Тут я провів чимало зустрічей, але окрім Кубка України нічого не вигравав. У присутності президента обіцяю, що ми докладемо всіх зусиль, щоб виправити цю ситуацію...
P. S. Упродовж п’яти років на головній спортивній арені країни гратимуть виключно національна збірна і «Динамо» (Київ). А на стадіоні ім. Валерія Лобановського виступатиме дубль, «Динамо-2» і, якщо забажає, «Арсенал».
На знімку: на арені НСК «Олімпійський» Володимир Генінсон (ліворуч) та Ігор Суркіс.
Фото Володимира ГОНТАРА (УНІАН).