У Москві минулої неділі відбулася акція «Антимайдан». За даними поліції, у ході та мітингу взяли участь майже 35 тисяч осіб. Очолили «Антимайдан» байкер на кличку Хірург (великий друг Путіна), чеченське земляцтво в столиці, публіцист Микола Старіков, козаки, бабусі-сталіністки й багато бідних студентів, яких декани та ректори погнали на сходку патріотів. Головна мета «руху» людей Москвою полягала в тому, щоб не допустити в Росії «кольорових революцій».

«Путінці назавжди» (так було написано на грудях бабусі) в усіх бідах України звинувачували американців, «київську хунту» і «п’яту колону» в Росії. Гаслами «Антимайдану» стали «Янкі, йдіть і Майдан із собою беріть», «Майдану в Росії не буде». Учасники ходи несли портрети Михайла Ходорковського й Бориса Нємцова з написом «Організатори Майдану». А Путін і молодий президент Чечні Кадиров, навпаки, були на вустах революційних трудящих, які кричали про те, що Росії загрожує «концентрація антиросійського під пісеньки Андрія Макаревича».

До слова, «Антимайдан» було профінансовано владою. Журналісти зафіксували десятки фактів видачі «зарплати» учасникам акції. Незважаючи на економічну кризу, на збереження і зміцнення влади, на любов народу до Кремля гроші є.

А взагалі, створюється враження, що Росія живе за майданним календарем, не маючи власного. Політичний порядок денний — тільки український, іншого немає. Головні й постійні новини в РФ — це воююча Україна. Як написав політолог Станіслав Бєлковський, «Україна, нарешті, пояснила Росії, навіщо ми живемо. Щоб більше трьох не збиратися й нічого ніколи в держави не вимагати». Сенс існування Росії — боротися із США, встановити глобальну диктатуру, європейський «ГУЛАГ», а Путін буде, як казав Жириновський, «верховним правителем». Щоправда, є й інші думки. Покійна Валерія Новодворськая говорила: «Україна — це Русь, яка залишилася вдома».

Москва.